Tien Wase bibliotheken werken vanaf 17 januari intensief samen. Er komt één grote regiobibliotheek ‘Biblio Waas’! “Waaslanders overal thuis in de bib"

Op 19 november 2023, over deze onderwerpen: Cultuur

Vanaf 17 januari 2024 bundelen tien Wase bibliotheken hun krachten om één sterke regiobibliotheek te vormen. Schepen voor cultuur en voorzitter van Cultuurtuin Waas: “Deze samenwerking betekent dat leners in het Waasland en in Temse toegang krijgen tot een uitgebreide collectie die in het Waasland. Ik ben trots dat we vanuit Cultuurtuin Waas en Interwaas deze samenwerking hebben kunnen ondersteunen!”

Waaslanders overal thuis in de bib

De samenwerking bestaat uit verschillende dimensies. Eén van de belangrijkste dimensies is het reglement van de Wase bibliotheken. De laatste maanden is hard gewerkt om de uitleenregels in alle Wase bibliotheken gelijk te stellen met elkaar. Het nieuwe eengemaakte dienstregelement kan je dan ook vanaf 17 januari 2024 vinden op de websites van alle Wase bibliotheken.

Schepen Lieve Truyman: “Wie lid is van één van de Wase bibliotheken, wordt automatisch lid van alle Wase bibliotheken. In de nieuwe regiobib is lidmaatschap daarnaast ook gratis en krijgen alle gebruikers toegang tot de volledige Wase collectie.”

Optimale dienstverlening met transportservice

De samenwerking en gezamenlijk reglement vormt de basis voor een verbetering van dienstverlening door een regiobibliotheek met transportservice. Vanaf 1 mei 2024 kunnen alle inwoners van het Waasland genieten van dit bijkomend groot voordeel. Er wordt hierbij transport georganiseerd tussen de Wase hoofdbibliotheken, waardoor leners boeken of diversen kunnen reserveren, uitlenen en terugbrengen in elke bibliotheek van het Waasland. Schepen Lieve Truyman: “ De uitbreiding van de dienstverlening zorgt ervoor dat de gebruikers kunnen profiteren van het gehele Wase aanbod, ongeacht hun woonplaats.

De bibliotheek wordt een plek voor kennis en gemeenschap

Schepen Lieve Truyman besluit: “De inspanningen van de tien gemeenten en Cultuurtuin WAAS weerspiegelt de toewijding van de bibliotheken om de bibliotheekervaring in Temse en heel het Waasland te verbeteren voor al onze inwoners. Door samen te werken, creëren de bibs een krachtige plek waar iedereen welkom is voor kennisvergaring of gemeenschapsvorming.

Info

Voor interview en beleidsvragen:

Lieve Truyman, schepen voor cultuur en voorzitter Cultuurtuin WAAS

Mailadres: lieve.truyman [at] temse.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is