Toespraak Lijsttrekker Lieve Truyman op het nieuwjaarsontbijt 28/01/2024

Op 30 januari 2024, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Algemeen Beleid

NIEUWJAAR

2024 is net begonnen maar het zal met de verkiezingen zowel in de lente als in de herfst razendsnel voorbij zijn. De zomer zal mogelijks met de maand juli een rust periode zijn en daarna zitten we in de rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen.

We moeten ons hoofd niet laten zot maken door al deze verkiezingen.
N-VA Temse staat ervoor gekend dat wij verantwoordelijkheid nemen, dragen en hard werken zodat onze gemeente een welvarende gemeente is waar het goed is om te wonen, te werken en te genieten van onze mooie open ruimtes en prachte locaties langsheen de Schelde.
Wij nemen onze engagementen niet enkel op in een verkiezingsjaar maar doen dit van bij het begin van de bestuursperiode. 
Politiek is zorg dragen voor de samenleving, keuzes maken, mooie projecten realiseren, maar ook moeilijke beslissingen nemen en ook uitleggen waarom.   Deze daadkrachtige houding passen we ook in dit verkiezingsjaar toe.

Het is een jaar van de partijprogramma’s, we gaan hierin realistische zaken aanbieden en geen beloftes neerschrijven om mensen naar de mond te praten. 
Niets is zo erg en pijnlijk dan mensen teleurstellen, hun vertrouwen schaden omdat je met hen engagementen aangaat en deze niet invult.

BETROKKENHEID

Als N-VA vinden we het belangrijk om op geregelde tijdstippen de Temsenaren op de hoogte te brengen en te betrekken waarmee we bezig zijn.  Zij hebben ons hun vertrouwen gegeven in 2012 en herbevestigd in 2018.
Dit informeren doen we via verschillende manieren via:

  • Onze sociale mediakanalen waarvoor Glenn en Tuur onze kopmannen zijn. 
  • Ook brengen we 4 keer per jaar een HAH-blad uit, Cleo port ons aan om tijdig artikels aan te leveren.
  • Deze maand hebben we het magazine ‘N-VA heeft een hart voor Temse’ uitgebracht.  Hierin geven we een overzicht van onze realisaties vanaf 2013 tot nu.  Om dit allemaal gebundeld te krijgen in 20 pagina’s hebben we uiteraard wel moeten selecteren.  De komende dagen zullen ze in alle bussen van onze gemeente belanden.

Deze realisaties zijn mogelijk door in ploeg te werken met mijn sterke collega schepenen Tineke en Stephan en Werner en Geert uit de vorige legislatuur en Cleo die onze vaste waarde is in het sociale huis en onze stem draagt in het BCSD.  Maar ook de fractie houdt een stevige vinger aan de pols dankzij onze fractieleider Davy.

VERTROUWEN MOET JE VERDIENEN

  • Onze lijstduwer staat aan de wieg van N-VA Temse, maar is al veel langer politiek actief, zijn Vlaamse hart liet hem in de jaren ’70 als zijn eerste stappen zetten bij de VU waarna hij ook zetelde in de gemeenteraad, hij is al meer dan 25 jaar present in onze gemeenteraad: huidige voorzitter van de welzijnsvereniging Sleutelzorg en gemeenteraadslid Werner Maerevoet
  • Op de 6de plaats staat een frisse wind uit Steendorp, ze is raadslid en bovenal een ondernemende dame: Margo Mettepenningen
  • Op de 5de plaats vind je een dossierwroeter uit Tielrode, ze heeft deze legislatuur haar eerste stappen gezet in de gemeenteraad, onze afdelingsvoorzitter Kim Aluwe.
  • Op de 4de plaats, goedlachs, ad-rem, de gave van het woord en diplomatiek, uit Elversele Davy De Rijbel.
  • Op de 3de plaats, een jonge dame met verschillende talenten die ons steeds doet verwonderen, hoe ze haar schepenmandaat combineert met haar studies en haar prachtig gezin.  Ze is daadkrachtig en rechtlijnig Tineke Van Britsom!
  • Op de 2de plaats, een stabiele man, die zijn hoofd niet snel zot laat maken en zoekt naar de consensus, Stephan Van der Gucht.

Ik ben fier dat ik als lijsttrekker met deze spilfiguren verder mag bouwen aan een stevige lijst van 31 kandidaten.

Ook jullie kunnen hieraan meehelpen.

Wil je in de toekomst folders, flyers, HAH-blaadjes bedelen, mag er een affiches aan het raam of een bord in de voortuin staan, interesse om 1 van onze 31 kandidaten te zijn.  Contacteer ons via de diverse kanalen op sociale media/ mail.
Alvast een dikke dankjewel op voorhand!

Geniet nu maar lekker verder van het ontbijt en de fijne babbeltjes.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is