Primeur: Temses bedrijf ontwikkelt vrachtwagen op afstandsbediening.

Op 19 april 2016, over deze onderwerpen: Lokale economie, Mobiliteit en verkeer

Philippe Muyters (N-VA)  Vlaams Minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport huldigde op maandag 18 april deze innovatieve investering in. 

Voor het plaatsen van rijplaten en schotten maakt het bedrijf Stalenrijplaten.be gebruik van trekker-kraanopleggers die het materiaal lossen en plaatsen.  Het betreft een intensief en gespecialiseerd werk waarbij de chauffeurs per dag tientallen keren op en af de trekker-kraanoplegger moeten klimmen om het voertuig te verplaatsen en de kraan te bedienen.  Om de ergonomie alsook de veiligheid en de efficiëntie te verbeteren, is na jaren studiewerk de eerste trekker-kraanoplegger operationeel die veilig en betrouwbaar op afstandsbediening kan rijden.  De chauffeur verplaatst voortaan vanop zijn kraan het voertuig.

Deze innovatieve ontwikkeling, uniek in België, werd mede mogelijk gemaakt door middel van een subsidie vanwege het departement Werk & Sociale Economie, Duurzaam ondernemen.  Er volgen nog een aantal trekker-kraanopleggers, die op korte termijn ook uitgerust worden met deze technologie.

Stalenrijplaten.be BVBA is gevestigd in de Industriezone De Zaat (ex-Boelwerf) te Temse.

Foto: N-VA schepenen Lieve Truyman (mobiliteit) en Geert Vandersickel (lokale economie) luisteren samen met Minister Philippe Muyters geïnteresseerd naar de uitleg van zaakvoerder Philippe Van Robaeys.

N-VA werd ook vertegenwoordigd door provincieraadslid Magda Haentjens en Vlaams Volksvertegenwoordiger Koen Daniëls: zij staan helaas niet op de foto.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is