Magda Haentjens

 

Samen met mijn echtgenoot Geert Vandersickel hebben wij -bij het teloorgaan van de VU- in 2002 N-VA Temse opgericht.  Wij hebben jarenlang de lamp brandend gehouden met een kleine groep trouwe N-VA-ers. Bij de eerste federale verkiezingen waaraan N-VA deelnam (2003), stond ik op de 12de plaats voor de kamer als kandidaat voor Temse. 

In 2012 is N-VA Temse met een volledige lijst naar de verkiezingen gegaan en behaalde een schitterend resultaat: 7 verkozen gemeenteraadsleden, 3 schepenen waaronder ook de OCMW-voorzitter. N-VA is van dat moment actief aanwezig in de politiek van Temse. De vele realisaties en gestarte dossiers liegen er niet om.

Tijdens de legislatuur werd ik (via opvolging) provincieraadslid. Vanuit Gent probeer ik om -vanuit de oppositie- een aantal dossiers van Temse op de agenda te plaatsen (o.a. fietssnelweg). Het bewaken van het immaterieel erfgoed is een van mijn stokpaardjes.

Als licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen heb ik een loopbaan in onderwijs uitgebouwd met in de jaren 80 de opkomst en uitbouw van informatica in het onderwijs, wat destijds minder evident was dan nu.

In mijn vrije tijd ben ik creatief en kunstzinnig actief in de kantwereld en als plastisch kunstenaar.

Kantdame
Als bedreven kantdame en kantontwerpster heb ik sinds 1978 continue studie en onderzoek gedaan m.b.t. tot dit belangrijke erfgoed. Het is zeer belangrijk om dit immateriële erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Daarom werk ik samen met ‘Kant in Vlaanderen’ en ETWIE aan een dossier om de technieken van Vlaamse kant te erkennen als Unesco werelderfgoed.

Plastisch kunstenaar
Op latere leeftijd ben ik begonnen aan de academie in Temse met daarna diverse specialisaties in Sint-Niklaas. Als plastisch kunstenaar (tekenen, schilderen en textiele kunst) combineer ik de diverse technieken waarbij ook kant zijn plaats heeft.

Ik blijf volhouden in de strijd voor de rechten en erkenning van de vrouwen. Dit zou in deze tijd niet meer nodig moeten zijn, maar toch is er nog werk aan de winkel en dit op alle niveaus. De vrouwen moeten hierbij zelf ook hun verantwoordelijkheid (durven) opnemen.

Samen met Geert zijn we trots op ons gezin met 3 dochters en 3 kleinkinderen.

N-VA blijft een partij die denkt, durft en ook doet.